Ita­li­aan­se sa­la­de met ba­si­li­cum­dres­sing

Met de kleuren van de Italiaanse vlag: sperziebonen (groen), tomaat (rood) en mozzarella (wit).

(117)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met de kleuren van de Italiaanse vlag: sperziebonen (groen), tomaat (rood) en mozzarella (wit). 4 personen
3 117

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook in 8 min. beetgaar. Spoel af en laat uitlekken. Halveer de tomaten. Laat de mozzarella uitlekken en halveer.
  3. Verdeel de sla over de borden. Verdeel de boontjes, tomaten en mozzarella. Besprenkel met de dressing. Serveer met stokbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 36-37

Italiaanse salade met basilicumdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se sa­la­de met ba­si­li­cum­dres­sing

1
1
  • 1 afbakstokbrood

Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 200 g sperziebonen

Maak de sperziebonen schoon en kook in 8 min. beetgaar. Spoel af en laat uitlekken.

3
3
  • 500 g cherrytomaten
  • 250 g mozzarella piccolini

Halveer de tomaten. Laat de mozzarella uitlekken en halveer.

4
4
  • 6 el basilicumdressing
  • 200 g gemengde eikenbladsla

Verdeel de sla over de borden. Verdeel de boontjes, tomaten en mozzarella. Besprenkel met de dressing. Serveer met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.