Frui­ti­ge kip­cur­ry met naan­brood

(324)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 324

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de kipfilet in stukjes. Schil de mango en snijd ¾ deel in stukjes en de rest in smalle reepjes. Schil de appel en snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de helft van de olie in de braadpan en bak 1 1/2 (per 4 personen) ui 2 min. Voeg de kip toe en bak 3 min. Voeg de Curry-pasta toe. Schep de in stukjes gesneden mango en appel door de kipcurry en bak 5 min. Schaaf de komkommer in plakjes.
  3. Roer 2 el van de yoghurt (per 4 personen), de rest van de zonnebloemolie en peper en zout een dressing. Meng de dressing met de komkommer en de rest van de ui. Verwarm het naanbrood in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Breng de curry op smaak met peper en zout en schep in een schaal. Verdeel de rest van de yoghurt erover en garneer met de in reepjes gesneden mango. Serveer met het naanbrood en de komkommersalade.
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 32-33

Fruitige kipcurry met naanbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frui­ti­ge kip­cur­ry met naan­brood

1
1
  • 2 uien
  • 375 g kipfilets
  • 1 mango

Snipper de ui en snijd de kipfilet in stukjes. Schil de mango en snijd ¾ deel in stukjes en de rest in smalle reepjes.

2
2
  • 2 appels

Schil de appel en snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 °C.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 80 g korma currypasta

Verhit de olie in de braadpan en bak 11/2 (per 4 personen) van de ui 2 min. Voeg de kip toe en bak 3 min. Voeg de Curry-pasta toe.

5
5
  • 1 komkommer

Schep de in stukjes gesneden mango en appel door de kipcurry en bak 5 min. Schaaf de komkommer in plakjes.

6
6
  • 2 el yoghurt
  • 2 el zonnebloemolie

Roer van de yoghurt, zonnebloemolie en peper en zout een dressing. Meng de dressing met de komkommer en de rest van de ui.

7
7
  • 8 naanbrood knoflook & koriander

Verwarm het naanbrood in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 3 el yoghurt

Breng de curry op smaak met peper en zout en schep in een schaal. Verdeel de yoghurt erover en garneer met de in reepjes gesneden mango.

9
9

Serveer met het naanbrood en de komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.