Sper­zie­bo­nen met ba­con

Rijst of couscous erbij en voilà: een volwaardige maaltijd.

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Rijst of couscous erbij en voilà: een volwaardige maaltijd. 4 personen
3 112

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de sperziebonen 5-6 min. en laat ze in een vergiet uitlekken, dep ze daarna droog. Verhit de olie in een wok. Roerbak de bakbacon 1-2 min., voeg daarna de sperziebonen toe en schep het geheel nog 1-2 min. om. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en voeg toe aan de bonen en de bacon. Bestrooi het gerecht met de cashewnoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Sperziebonen met bacon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen met ba­con

1
1
  • 500 g sperziebonen

Kook de sperziebonen 5-6 min. en laat ze in een vergiet uitlekken, dep ze daarna droog.

2
2
  • 4 el olijfolie
  • 100 g baconreepjes

Verhit de olie in een wok. Roerbak de bakbacon 1-2 min., voeg daarna de sperziebonen toe en schep het geheel nog 1-2 min. om.

3
3
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 50 g cashewnoten

Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en voeg toe aan de bonen en de bacon. Bestrooi het gerecht met de cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.