Cous­cous met sho­ar­ma en sper­zie­bo­nen

Record! In tien minuten het eten klaar.

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Record! In tien minuten het eten klaar. 4 personen
3 62

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Giet het kokende water op de couscous en laat ca. 5 min. staan. Snijd ondertussen de ui in ringen.
  2. Verhit in een wok 4 el olijfolie en bak op hoog vuur in ca. 2 min. het shoarmavlees al omscheppend bruin. Schep de ui en de sperziebonen erdoor en laat ca. 2 min. al omscheppend meebakken. Roer de chilisaus en het water erdoor en laat het geheel ca. 3 min. sudderen. Voeg ondertussen de rest van de olie toe aan de couscous.
  3. Verwarm de couscous in ca. 2 min. zachtjes en maak met een vork rul. Schep de couscous in diepe borden. Breng de shoarma op smaak met peper en evt. zout en serveer op de couscous.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met shoarma en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met sho­ar­ma en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 300 g couscous
  • 500 ml kokend water
  • 2 rode uien

Giet het kokende water op de couscous en laat ca. 5 min. staan. Snijd ondertussen de ui in ringen.

2
2
  • 4 el olijfolie
  • 400 g shoarmavlees

Verhit in een wok de olijfolie en bak op hoog vuur in ca. 2 min. het shoarmavlees al omscheppend bruin.

3
3
  • 500 g panklare sperziebonen

Schep de ui en de sperziebonen erdoor en laat ca. 2 min. al omscheppend meebakken.

4
4
  • 8 el chilisaus
  • 200 ml water
  • 2 el olijfolie

Roer de chilisaus en het water erdoor en laat het geheel ca. 3 min. sudderen. Voeg ondertussen de rest van de olie toe aan de couscous.

5
5

Verwarm de couscous in ca. 2 min. zachtjes en maak met een vork rul. Schep de couscous in diepe borden.

6
6

Breng de shoarma op smaak met peper en evt. zout en serveer op de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.