Boe­ren­erw­ten­soep met ba­con

Snelle, goedgevulde maaltijdsoep met bacon.

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Snelle, goedgevulde maaltijdsoep met bacon. 4 personen
2 112

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de soep met het water al roerend met een garde aan de kook. Snijd ondertussen de ui grof en de blaadjes van de selderij in reepjes. Voeg de ui, soepgroente en aardappelpartjes toe aan de soep en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 10 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken.
  2. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bak de baconreepjes in 5 min. bruin. Schep de selderij erdoor. Bestrooi de soep met het bacon-selderijmengsel en serveer met het roggebrood.

bereidingstip:

Gebruik de rest van de selderij in een tomatensoep of -saus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 2.450 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Boerenerwtensoep met bacon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­erw­ten­soep met ba­con

1
1
  • 1 liter kraanwater
  • 137 g maaltijdsoep erwten

Breng de soep met het water al roerend met een garde aan de kook.

2
2
  • 2 takjes selderij
  • 1 ui

Snijd ondertussen de ui grof en de blaadjes van de selderij in reepjes.

3
3
  • 200 g aardappelpartjes met schil
  • 350 g boerensoepgroente

Voeg de ui, soepgroente en aardappelpartjes toe aan de soep en breng aan de kook.

4
4

Draai het vuur laag en laat de soep 10 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken.

5
5
  • 150 g baconreepjes
  • 25 g boter

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bak de baconreepjes in 5 min. bruin. Schep de selderij erdoor.

6
6
  • 8 plakjes Brabants roggebrood

Bestrooi de soep met het bacon-selderijmengsel en serveer met het roggebrood.

bereidingstip:

Gebruik de rest van de selderij in een tomatensoep of -saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.