Pas­ta met sper­zie­bo­nen

Met maar 5 ingrediënten maak je dit lekkere pastagerecht.

(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met maar 5 ingrediënten maak je dit lekkere pastagerecht. 4 personen
3 97

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook spaghetti in ruim kokend water volgens de aanwijzing op verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen de laatste 5 min. mee. Laat de spaghetti en de sperziebonen in een vergiet uitlekken, doe het geheel over in een kom en schep de spaghetti om met de tapenade.
  2. Snijd de bollen mazzarella in blokjes. Roer op het laatst de mozzarella en de blaadjes basilicum erdoor, breng op smaak met (versgemalen) peper.
video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 450 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met sper­zie­bo­nen

1
1
  • 400 g spaghetti

Kook spaghetti in ruim kokend water volgens de aanwijzing op verpakking beetgaar.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

2
2
  • 500 g sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen de laatste 5 min. mee.

3
3
  • 140 g tapenade van zwarte olijven

Laat de spaghetti en de sperziebonen in een vergiet uitlekken, doe het geheel over in een kom en schep de spaghetti om met de tapenade.

4
4
  • 250 g mozzarella

Snijd de bollen mozzarella in blokjes.

5
5
  • 15 g basilicum

Roer op het laatst de mozzarella en de blaadjes basilicum erdoor, breng op smaak met (versgemalen) peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.