Zo­mer­se pas­ta­sa­la­de

(248)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 248

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta in ruim kokend water in 15 min. beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in 3-5 min. goudbruin. Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze afkoelen. Snijd de courgette in vieren. Snijd deze stukken in de lengte in repen zo dik als de pasta.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de courgettereepjes op hoog vuur al omscheppend in 4-6 min. lichtbruin. Snijd de olijven in stukjes. Schep de olijven door de courgettereepjes, breng op smaak met peper en zout en laat even afkoelen.
  3. Roer in een grote kom de rode pesto los met een juslepel kookvocht van de pasta. Giet de penne af en schep de pestosaus erdoor. Roer vervolgens het courgettemengsel en de pijnboompitten door de pasta. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en schep ze door de pastasalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zomerse pastasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se pas­ta­sa­la­de

1
1
  • 500 g penne

Kook de pasta in ruim kokend water in 15 min. beetgaar.

2
2
  • 3 el pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in 3-5 min. goudbruin. Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze afkoelen.

3
3
  • 1 courgette

Snijd de courgette in vieren. Snijd deze stukken in de lengte in repen zo dik als de pasta.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de courgettereepjes op hoog vuur al omscheppend in 4-6 min. lichtbruin.

5
5
  • 3 el zwarte olijven zonder pit

Snijd de olijven in stukjes. Schep de olijven door de courgettereepjes, breng op smaak met peper en zout en laat even afkoelen.

6
6
  • 5 el rode pesto

Roer in een grote kom de rode pesto los met een juslepel kookvocht van de pasta. Giet de penne af en schep de pestosaus erdoor.

7
7
  • 3 el verse basilicum

Roer vervolgens het courgettemengsel en de pijnboompitten door de pasta. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en schep ze door de pastasalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.