Ge­ma­ri­neer­de kip­pen­vleu­gels

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 74

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de barbecuesaus met de suiker en bestrijk de kippenvleugels ermee. Leg de vleugels in een ovenschaal en bak ze in ca. 25 min. gaar in de oven.
  2. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat halverwege de baktijd van de kip boven in de oven en bak de frites tot de kip gaar is.
  3. Doe ondertussen de kool en de wortel in een schaal. Boen de schil van de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Roer het rasp en de mayonaise door elkaar en breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Schep om met de kool en de wortel. Verdeel de kip, frites en salade over borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gemarineerde kippenvleugels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de kip­pen­vleu­gels

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 5 el pikante saus
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 500 g kippenvleugels

Meng de barbecuesaus met de suiker en bestrijk de kippenvleugels ermee.

3
3

Leg de vleugels in een ovenschaal en bak ze in ca. 25 min. gaar in de oven.

4
4
  • 600 g ovenfrites

Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Schuif de bakplaat halverwege de baktijd van de kip boven in de oven en bak de frites tot de kip gaar is.

6
6
  • 300 g gesneden witte kool
  • 300 g peen julienne

Doe ondertussen de kool en de wortel in een schaal. Boen de schil van de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.

7
7
  • 5 el mayonaise

Roer het rasp en de mayonaise door elkaar en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

8
8

Schep om met de kool en de wortel. Verdeel de kip, frites en salade over borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.