Ui­en­soep met tofu

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit in een grote pan sesamolie en fruit heel zachtjes de uien glazig in ca. 10 min. Pel de knoflook en pers erboven uit. Veeg de Shii-take schoon met keukenpapier en snijd in dunne reepjes. Voeg de bouillontabletten, chilisaus, ui en paddestoelen aan het water. Laat de soep ca. 10 min. zachtjes koken. Snijd de tofu in blokjes, voeg toe aan de soep en kook 10 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook de mienestjes in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken in een zeef. Leg de mienestjes in kommen. Schep de uiensoep erop. Knip de bieslook erboven fijn.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Uiensoep met tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui­en­soep met tofu

1
1
  • 500 g zoete uien
  • 2 el sesamolie
  • 2 tenen knoflook

Pel de ui en snijd in ringen. Verhit in een grote pan sesamolie en fruit heel zachtjes de uien glazig in ca. 10 min. Pel de knoflook en pers erboven uit.

2
2
  • 100 g shiitakes
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 el chilisaus
  • 1 liter kraanwater

Veeg de Shii-take schoon met keukenpapier en snijd in dunne reepjes. Voeg de bouillontabletten, chilisaus, ui en paddestoelen aan het water.

3
3
  • 200 g tofu

Laat de soep ca. 10 min. zachtjes koken. Snijd de tofu in blokjes, voeg toe aan de soep en kook 10 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 4 mienestjes

Kook de mienestjes in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken in een zeef.

5
5
  • 15 g verse bieslook

Leg de mienestjes in kommen. Schep de uiensoep erop. Knip de bieslook erboven fijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.