Thai­se roer­bak met kom­kom­mer, cher­ry­to­ma­ten, ui, ana­nas en tofu

Vega is lekker! Dat vinden de kinderen ook met dit recept.

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Vega is lekker! Dat vinden de kinderen ook met dit recept. 4 personen
3 47

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel over een schone theedoek, breng op smaak met zout en laat staan tot gebruik. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de cherrytomaten. Snijd de salade-ui in ringen en snijd de stukjes ananas kleiner.
  2. Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in schuine plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tofu in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
  3. Voeg de tomaten, salade-ui, ananas en chilisaus toe en bak 3 min. mee. Voeg de komkommer toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met zout. Verdeel de rijst en het tomaten-ananas-mengsel over de borden en serveer direct. Lekker!

combinatietip:

Ook lekker met volkoren rijst

combinatietip:

Lekker met geroosterd sesamzaad.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Thaise roerbak met komkommer, cherrytomaten, ui, ananas en tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se roer­bak met kom­kom­mer, cher­ry­to­ma­ten, ui, ana­nas en tofu

1
  • 375 g tofu

Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel over een schone theedoek, breng op smaak met zout en laat staan tot gebruik.

2
  • 300 g witte rijst
  • 250 g cherrytomaten

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de cherrytomaten.

3
  • 6 salade-uien
  • 250 g verse ananasstukjes

Snijd de salade-ui in ringen en snijd de stukjes ananas kleiner.

4
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in schuine plakjes.

5
  • 3 el arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de tofu in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.

6
  • 4 el zoete chilisaus

Voeg de tomaten, salade-ui, ananas en chilisaus toe en bak 3 min. mee. Voeg de komkommer toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met zout.

7

Verdeel de rijst en het tomaten-ananas-mengsel over de borden en serveer direct. Lekker!

combinatietip:

Ook lekker met volkoren rijst

combinatietip:

Lekker met geroosterd sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.