Pen­ne met spi­na­zie en room­kaas

Deze romige pastaschotel staat al na twintig minuten op tafel. Ideaal voor een doordeweekse dag!

(320)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze romige pastaschotel staat al na twintig minuten op tafel. Ideaal voor een doordeweekse dag! 4 personen
3 320

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Ontdooi de spinazie in een pan op laag vuur.
  2. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 3 min. zachtjes. Voeg de roomkaas toe en laat smelten.
  3. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten. Schep de spinazie door het roomkaasmengsel. Breng met peper en zout op smaak. Verdeel de penne over de borden. Schep de spinaziesaus erop en bestrooi met kaas en pijnboompitten.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 22-23

Penne met spinazie en roomkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met spi­na­zie en room­kaas

1
1
  • 400 g penne rigate

Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing.

2
2
  • 900 g bladspinazie deelblokjes

Ontdooi de spinazie in een pan op laag vuur.

3
3
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en knoflook.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 3 min. zachtjes.

5
5
  • 150 g roomkaas knoflook & fijne kruiden

Voeg de roomkaas toe en laat smelten.

6
6
  • 65 g pijnboompitten

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

7
7

Schep de spinazie door het roomkaasmengsel. Breng met peper en zout op smaak.

8
8
  • 75 g geraspte belegen kaas

Verdeel de penne over de borden. Schep de spinaziesaus erop en bestrooi met kaas en pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.