Ca­ke­jes met ver­se aard­bei­en­saus

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 6 personen
3 39

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng de boter op kamertemperatuur. Maak de aardbeien schoon en snijd in stukjes.
  2. Pureer de aardbeien met een staafmixer. Klop de boter en suiker 5 min. met een mixer. Klop de eieren er een voor een door. Zeef het zelfrijzen bakmeel erboven en schep erdoor. Schep de gesneden aardbeien door het beslag. Schep het beslag in de ingevette vormpjes.
  3. Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min. gaar en bruin. Laat ze in de vorm afkoelen. Serveer de cakejes met gepureerde aardbeien als sausje erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 16-17

Cakejes met verse aardbeiensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­ke­jes met ver­se aard­bei­en­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 150 g roomboter
  • 100 g aardbeien

Breng de boter op kamertemperatuur. Maak de aardbeien schoon en snijd in stukjes.

3
3
  • 150 g aardbeien
  • 150 g suiker
  • 3 eieren

Pureer de aardbeien met een staafmixer. Klop de boter en suiker 5 min. met een mixer. Klop de eieren er een voor een door.

4
4
  • 150 g zelfrijzend bakmeel

Zeef het zelfrijzen bakmeel erboven en schep erdoor. Schep de gesneden aardbeien door het beslag. Schep het beslag in de ingevette vormpjes.

5
5

Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min. gaar en bruin. Laat ze in de vorm afkoelen.

6
6

Serveer de cakejes met gepureerde aardbeien als sausje erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.