Jen­ne­kes To­blero­ne­taart

Thuiskoks zijn voor ons de echte chef-koks. We vroegen onze volgers om hun signature dish met ons te delen: dit is een van onze favorieten!

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
    • 35 min. oventijd
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Thuiskoks zijn voor ons de echte chef-koks. We vroegen onze volgers om hun signature dish met ons te delen: dit is een van onze favorieten! 12 stuks
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt 160 g Toblerone au bain-marie. Klop de boter met de suiker 5 min. tot een luchtige massa. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Spatel achtereenvolgens het bakmeel, cacao en gesmolten Toblerone door het mengsel. Schenk het beslag in de taartvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
  2. Controleer met een satéprikker of het deeg gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de taart gaar. Laat de taart ongeveer 15 min. afkoelen, haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  3. Smelt ondertussen voor de ganache 140 g Toblerone au bain-marie en voeg de slagroom toe. Roer goed door. Laat de ganache 15 min. afkoelen en giet voorzichtig over de taart. Snijd de rest van de Toblerone in stukjes en strooi over de ganache. Laat afkoelen en zet de taart ca. 2 uur in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.

Tip:

Blijf je foto's met ons delen met #allerhande.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 115 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Jennekes Tobleronetaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Jen­ne­kes To­blero­ne­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier.

2
2
  • 160 g Toblerone
  • 100 g boter
  • 150 g kristalsuiker
  • 3 eieren

Smelt de Toblerone au bain-marie. Klop de boter met de suiker 5 min. tot een luchtige massa. Voeg de eieren 1 voor 1 toe.

3
3
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el cacaopoeder

Spatel achtereenvolgens het bakmeel, cacao en gesmolten Toblerone door het mengsel.

4
4

Schenk het beslag in de taartvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.

5
5

Controleer met een satéprikker of het deeg gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de taart gaar.

6
6

Laat de taart ongeveer 15 min. afkoelen, haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

7
7
  • 140 g Toblerone
  • 50 ml slagroom

Smelt ondertussen voor de ganache de Toblerone au bain-marie en voeg de slagroom toe. Roer goed door.

8
8

Laat de ganache 15 min. afkoelen en giet voorzichtig over de taart.

9
9
  • 100 g Toblerone

Snijd de rest van de Toblerone in stukjes en strooi over de ganache.

10
10

Laat afkoelen en zet de taart ca. 2 uur in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.