Ge­vul­de to­ma­ten met ei

Begin de dag goed met tomaten gevuld met geitenkaas, ei en knapperig broodkruim.

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Begin de dag goed met tomaten gevuld met geitenkaas, ei en knapperig broodkruim. 4 personen
3 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • laag ovenschaaltje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Rasp de geitenkaas. Snijd de basilicum in fijne reepjes. Snipper de ui heel fijn. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten met een theelepel uit. Bestrooi de binnenkant van de tomaat met peper en eventueel zout en laat de tomaten 5 min. omgekeerd op keukenpapier uitlekken.
  3. Verkruimel de sneetjes brood (met korst!) in de keukenmachine heel fijn. Meng het broodkruim met de ui, basilicum en de geraspte kaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met wat keukenpapier en zet ze in het ingevette ovenschaaltje. Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei in de tomaat glijden. Bedek het ei met een dikke laag broodkruim. Sprenkel er wat olijfolie over. Bak de tomaten in de oven in 30 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met versgeroosterd brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde tomaten met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de to­ma­ten met ei

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 1 sneetje oud witbrood
  • 25 g geitenkaas
  • 2 el verse basilicum

Rasp de geitenkaas. Snijd de basilicum in fijne reepjes. Snipper de ui heel fijn.

3
3
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui

Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten met een theelepel uit.

4
4

Bestrooi de binnenkant van de tomaat met peper en eventueel zout en laat de tomaten 5 min. omgekeerd op keukenpapier uitlekken.

5
5

Verkruimel de sneetjes brood (met korst!) in de keukenmachine heel fijn.

6
6

Meng het broodkruim met de ui, basilicum en de geraspte kaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met wat keukenpapier en zet ze in het ingevette ovenschaaltje.

8
8
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie

Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei in de tomaat glijden. Bedek het ei met een dikke laag broodkruim. Sprenkel er wat olijfolie over.

9
9

Bak de tomaten in de oven in 30 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met versgeroosterd brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.