Bloem­kool­cur­ry

(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 177

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Lekker erbij

Bereiden

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelen 4 min. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Schep de paprika, bloemkool en aardappelen door de currypasta. Voeg de kokosmelk en het water aan het mengsel toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 15 min. zachtjes doorkoken, roer af en toe.
  2. Pel de eieren en halveer ze. Warm de eieren de laatste 2 min. mee. Breng de yoghurt op smaak met peper en zout. Haal de curry van het vuur en roer de yoghurt erdoor. Snijd de koriander fijn. Bestrooi de curry met de koriander.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 260 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Bloemkoolcurry

terug naar recept

Bloem­kool­cur­ry

1
1
  • 6 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 2 vastkokende aardappelen

Snijd de aardappelen in blokjes.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelen 4 min.

4
4
  • 2 el milde currypasta

Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee.

5
5
  • 1 rode paprika
  • 1 bloemkool

Snijd de paprika in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

6
6

Schep de paprika, bloemkool en aardappelen door de currypasta.

7
7
  • 100 ml kokosmelk
  • 200 ml kraanwater

Voeg de kokosmelk en het water aan het mengsel toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 15 min. zachtjes doorkoken, roer af en toe.

8
8

Pel de eieren en halveer ze. Warm de eieren de laatste 2 min. mee.

9
9
  • 100 ml yoghurt

Breng de yoghurt op smaak met peper en zout. Haal de curry van het vuur en roer de yoghurt erdoor.

10
10
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn. Bestrooi de curry met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.