Cour­get­te­soep

Lekker romig en fris met room en vis.

(1.293)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Lekker romig en fris met room en vis. 4 personen
3 1293

Ingrediënten

4 personen
Feedback

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui in de olie tot deze glazig ziet. Roer de courgette erdoor en bak nog 3 min. mee op hoog vuur. Roer regelmatig.
  2. Schenk de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de courgette 10 min. zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer of in keukenmachine. Roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in diepe borden en verdeel de zalmsnippers erover.

Tip:

Bak met de ui een paar fijngesneden blaadjes salie mee, voor een zachte, kruidige smaak.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Courgettesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­soep

1
1
  • 1 ui
  • 2 courgettes

Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui in de olie tot deze glazig ziet.

3
3

Roer de courgette erdoor en bak nog 3 min. mee op hoog vuur. Roer regelmatig.

4
4
  • 1 liter kippenbouillon

Schenk de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de courgette 10 min. zachtjes doorkoken.

5
5
  • 125 ml slagroom

Pureer de soep met de staafmixer of in keukenmachine. Roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 100 g gerookte zalmsnippers

Schep de soep in diepe borden en verdeel de zalmsnippers erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.