Cour­get­te­soep

(938)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 938

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui in de olie tot deze glazig ziet. Roer er de courgetteblokjes door en bak die nog 3 minuten mee op hoog vuur. Blijf de blokjes omroeren.
  2. Schenk de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de courgette 10 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
  3. Schep de soep in vier diepe borden en strooi in ieder bord een kwart van de zalmsnippers.

Tip:

Bak met de ui een paar fijngesneden blaadjes salie mee, voor een zachte, kruidige smaak.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.