Ro­mi­ge cour­get­te­soep

Een dagje geen vlees eten? Draai dan deze courgettesoep in elkaar. Met een lekker fris accent van munt.

(697)waardeer
hollands voorgerecht Een dagje geen vlees eten? Draai dan deze courgettesoep in elkaar. Met een lekker fris accent van munt. 6 personen
3 697

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

  1. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verhit 4 el olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe en fruit nog 3 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. zacht koken.
  2. Pluk de blaadjes van de munt. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de muntblaadjes 10 sec. onder met een lepel. Spoel af met ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven. Snijd heel fijn. Voeg de rest van de olie toe en mix de muntolie met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.
  3. Pureer het courgettemengsel met de staafmixer tot een gladde soep. Roer 3/4 van de slagroom erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden, garneer met de rest van de slagroom en muntolie.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 670 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Romige courgettesoep

terug naar recept

Ro­mi­ge cour­get­te­soep

1
1
  • 2 uien
  • 2 courgettes

Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook, voeg toe aan de pan en fruit 2 min. op laag vuur.

4
4
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden

Voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe en fruit nog 3 min.

5
5
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)

Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. zacht koken.

6
6
  • 15 g munt

Pluk de blaadjes van de munt. Breng ondertussen een pan water aan de kook.

7
7

Dompel de muntblaadjes 10 sec. onder met een lepel. Spoel af met ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven. Snijd heel fijn.

8
8
  • 8 el olijfolie

Voeg de olie toe en mix de muntolie met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.

9
9

Pureer het courgettemengsel met de staafmixer tot een gladde soep.

10
10
  • 187½ ml slagroom

Roer de slagroom erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.

11
11
  • 62½ ml slagroom

Verdeel de soep over de borden, garneer met de slagroom en muntolie.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.