Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Ro­mi­ge cour­get­te­soep

(600)waardeer
Een lekker hollands recept. Het vegetarische voorgerecht bevat de volgende ingrediënten: olijfolie extra vierge, uien, knoflook, courgettes, gedroogde Provençaalse kruiden, groentebouillon, verse munt en slagroom Hollands voorgerecht 6 personen 445 kcal
3 600

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

1. Verhit 4 el olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit 2 min. op laag vuur. Voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe en fruit nog 3 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. zacht koken.

2. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de muntblaadjes 10 sec. onder met een lepel. Spoel af met ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven. Snijd heel fijn. Voeg de rest van de olie toe en mix de muntolie met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.

3. Pureer het courgettemengsel met de staafmixer tot een gladde soep. Roer 3/4 van de slagroom erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 6 borden, garneer met de rest van de slagroom en muntolie. Lekker met kaasstengels. Kijk voor het recept op (zie recept elders op ah.nl).

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 445 kcal
  • Eiwit 3 g
  • Vet 45 g
  • Koolhydraten 7 g
Tags