Ven­kel­soep met ge­rook­te zalm

Een zachte smaak met net dat beetje extra door de gerookte zalm.

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Een zachte smaak met net dat beetje extra door de gerookte zalm. 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snijd ze in dunne plakken.
  2. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de venkel toe en bak 5 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 3 min. Schenk de melk en 500 ml water erbij, voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken tot de venkel zacht is.
  3. Snijd ondertussen de zalm in reepjes. Snijd de dille fijn. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen en garneer met de zalm en dille.

variatietip:

Vervang de dille eens door 4 takjes platte peterselie voor een andere smaak.

bewaartip:

Je kunt de soep een dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en garneer de soep vlak voor serveren met de zalm en dille.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 795 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Venkelsoep met gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel­soep met ge­rook­te zalm

1
1
  • 2 venkelknollen

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snijd ze in dunne plakken.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

2
2
  • 1 ui
  • 25 g boter

Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de venkel toe en bak 5 min. mee.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 el bloem
  • 125 ml volle melk
  • 500 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Voeg de bloem toe en bak 3 min. Schenk de melk en het water erbij, voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook.

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

4
4

Laat op laag vuur 10 min. koken tot de venkel zacht is.

5
5
  • 100 g gerookte zalm
  • 4 takjes dille

Snijd ondertussen de zalm in reepjes. Snijd de dille fijn.

6
6

Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel over 4 kommen en garneer met de zalm en dille.

variatietip:

Vervang de dille eens door 4 takjes platte peterselie voor een andere smaak.

bewaartip:

Je kunt de soep een dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en garneer de soep vlak voor serveren met de zalm en dille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.