Ven­kel­soep

(204)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 204

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de venkel in stukken. Was de prei en snijd in ringen. Halveer en plet de knoflook met een mes. Verhit de olie in een pan. Fruit de venkel, prei en knoflook en stoof op laag vuur ca. 10 min. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Laat de soep ca. 15 min. zachtjes koken.
  2. Breng ondertussen een steelpan water aan de kook. Kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze kort onder. Neem ze eruit en dompel ze onder in een bakje koud water. Haal daarna het velletje eraf met een mesje of met de hand. Verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer en zeef de soep boven een pan.
  3. Breng de soep opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Schep de tomatenblokjes door de soep. Garneer met venkelgroen. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2

Venkelsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel­soep

1
1
  • 1 venkelknol
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook

Snijd de venkel in stukken. Was de prei en snijd in ringen. Halveer en plet de knoflook met een mes.

2
2
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een pan. Fruit de venkel, prei en knoflook en stoof op laag vuur ca. 10 min.

3
3
  • 1 liter kraanwater
  • 2 groentebouillontabletten

Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Laat de soep ca. 15 min. zachtjes koken.

4
4

Breng ondertussen een steelpan water aan de kook.

5
5
  • 1 tomaat

Kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze kort onder. Neem ze eruit en dompel ze onder in een bakje koud water.

6
6

Haal daarna het velletje eraf met een mesje of met de hand.

7
7

Verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer en zeef de soep boven een pan.

8
8
  • ½ el citroensap

Breng de soep opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap. Schep de tomatenblokjes door de soep.

9
9

Garneer met venkelgroen. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.