Ro­mi­ge broc­co­li­pu­ree met dil­le

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ruim water met zout in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk dun en snijd in blokjes. Voeg de broccoliroosjes en -blokjes de laatste 5 min. van de kooktijd aan de aardappelen toe en kook beetgaar. Giet af en stamp fijn. Snijd de dille fijn. Voeg de zure room en dille toe en roer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Romige broccolipuree met dille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge broc­co­li­pu­ree met dil­le

1
1
  • 400 g kruimige aardappelen
  • 600 g broccoli

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ruim water met zout in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de broccoliroosjes van de stronk.

2
2

Schil de stronk dun en snijd in blokjes. Voeg de broccoliroosjes en -blokjes de laatste 5 min. van de kooktijd aan de aardappelen toe en kook beetgaar.

3
3
  • 60 ml zure room
  • 8 g dille
  • 6 druppels citroensap

Giet af en stamp fijn. Snijd de dille fijn. Voeg de zure room en dille toe en roer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.