Ge­pof­te aard­ap­pel met zu­re room

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 74

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en wikkel in aluminiumfolie. Pof ze in de oven in ca. 1 uur gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een schilmesje in te steken. Glijdt het mesje makkelijk door het kruim dan is de aardappel gaar.
  2. Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de folie, snijd de bovenkant van de aardappel open en trek de aardappelhelften iets uit elkaar. Bestrooi met zout en schep in elke aardappel 1 el zure room. Verdeel de bosui erover en bestrooi met (versgemalen) peper.

variatietip:

Varieer met de toppings: gebruik ook eens aïoli (mediterrane knoflooksaus) of crema van zongedroogde tomaten (potje 140 g).

video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte aardappel met zure room

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te aard­ap­pel met zu­re room

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 grote kruimige aardappelen

Boen de aardappelen schoon en wikkel in aluminiumfolie. Pof ze in de oven in ca. 1 uur gaar.

3
3

Controleer of ze gaar zijn door er met een schilmesje in te steken. Glijdt het mesje makkelijk door het kruim dan is de aardappel gaar.

4
4
  • 2 bosuien

Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de folie, snijd de bovenkant van de aardappel open en trek de aardappelhelften iets uit elkaar.

5
5
  • 125 ml zure room

Bestrooi met zout en schep in elke aardappel 1 el zure room. Verdeel de bosui erover en bestrooi met (versgemalen) peper.

variatietip:

Varieer met de toppings: gebruik ook eens aïoli (mediterrane knoflooksaus) of crema van zongedroogde tomaten (potje 140 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.