Roer­ge­bak­ken ro­de­kool met tijm

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
2 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd hem in dunne parten. Snijd de harde stronk uit de kool. Hak de parten rodekool in de keukenmachine in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de uisnippers tot ze glazig zijn. Roer de suiker erdoor en laat deze lichtbruin kleuren. Schep dan de rodekool erdoor en roerbak alles 3-4 minuten. Schep de tijm door de rodekool en voeg het bessensap toe. Breng de rodekool op smaak met zout en peper. Laat de kool in nog 15 min. zachtjes gaarstoven. Lekker bij braadworst of gestoofd rundvlees.

Tip:

U kunt eventueel ook panklare reepjes rodekool gebruiken (te koop in zakken van 250 en 500 gram). Vervang het bessensap eventueel door 1 eetlepel balsamicoazijn en 200 ml bouillon.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.