Si­naas­ap­pel-ka­neel­bo­ter met tijm

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 1 personen
4 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil fijn. Pers de sinaasappel uit. Prak met een vork in een kom de boter met de sinaasappelrasp, de kaneel en de tijm goed door elkaar. Roer er 1 eetlepel sinaasappelsap door en breng op smaak met peper. Schep de boter op een stuk plasticfolie en vorm er een rol van. Laat de boter minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven. Verwijder het plasticfolie en snijd de boterrol in dikke plakken.

Tip:

Smeer de boter op warm geroosterd brood, dan wordt u getrakteerd op de zoete aroma's van de sinaasappelrasp en de kaneel. Sinaasappelboter past ook uitstekend bij oosterse gerechten. Vervang de kaneel dan door gemalen komijn en de tijm door verse koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 0 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.