Aard­ap­pel-ham­scho­tel met wit­lofsala­de

Fruit en witlof gaan altijd goed samen. Deze keer met sinaasappel en een schepje mosterd.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Fruit en witlof gaan altijd goed samen. Deze keer met sinaasappel en een schepje mosterd. 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ham in reepjes, meng met de aardappelschijfjes en leg in de ovenschaal. Schenk de aardappel anders erover. Laat de schotel in het midden van de oven in 20 min. gaar worden.
  2. Snipper de ui. Snijd de onderkant van het witlof en halveer de stronken. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in reepjes. Schil de sinaasappel dik, vang het sap dat daarbij vrijkomt op. Snijd de sinaasappels in stukjes. Roer een dressing van de olie, azijn, mosterd, het sap en peper en zout. Meng de witlof, sinaasappels, ui en de dressing.
  3. Serveer de aardappel-hamschotel met witlofsalade.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.585 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 04-05

Aardappel-hamschotel met witlofsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-ham­scho­tel met wit­lofsala­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 340 g achterham
  • 700 g aardappelschijfjes

Snijd de ham in reepjes, meng met de aardappelschijfjes en leg in de ovenschaal.

3
3
  • 390 ml Aardappel Anders kruiden knoflook

Schenk de aardappel anders erover. Laat de schotel in het midden van de oven in 20 min. gaar worden.

4
4
  • 1 ui
  • 5 stronken witlof

Snipper de ui. Snijd de onderkant van het witlof en halveer de stronken. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in reepjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 3 sinaasappels

Schil de sinaasappel dik, vang het sap dat daarbij vrijkomt op. Snijd de sinaasappels in stukjes.

6
6
  • 3 el olie
  • 1 el azijn
  • 1 tl mosterd

Roer een dressing van de olie, azijn, mosterd, het sap en peper en zout. Meng de witlof, sinaasappels, ui en de dressing.

7
7

Serveer de aardappel-hamschotel met witlofsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.