Bo­nen­stoof­pot met Ca­ta­laan­se worst­jes

(198)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 198

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Worstjes halveren. In hapjespan olie verhitten en worst op matig vuur 5 min. zachtjes bakken, regelmatig keren. Knoflook boven worst uitpersen en 1 min. meebakken. Witte bonen, kidneybonen en bevroren tuinbonen door worst scheppen. Tomatenblokjes met vocht en oregano toevoegen. Geheel in nog 10 min. zachtjes gaarstoven, af en toe omscheppen. Stoofpot pittig op smaak brengen met zout en peper. Lekker met geroosterd bruinbrood, bijvoorbeeld Fougasse de Boulogne.

Tip:

Voeg voor een pittiger smaak wat pikante paprikapoeder, chilipoeder of cayennepeper toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.