Rijst met cour­get­te en moz­za­rel­la (ba­by 12-18 maan­den)

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kleine pan met antiaanbaklaag olie verhitten en hierin sjalot en courgette met keukenkruiden 2-3 min. bakken. Rijst en 100 ml kokend water toevoegen en rijst afgedekt 20 min. zachtjes koken. Intussen mozzarella in kleine blokjes snijden. Rijst indien nodig afgieten en mozzarella erdoor scheppen. Extra porties snel laten afkoelen en in kleine bakjes invriezen. De maaltijden blijven in de vriezer enkele weken houdbaar.

Tip:

U kunt natuurlijk ook gewone rijst gebruiken. Maar het voordeel van risottorijst is dat de stevige structuur geschikt is om uw peuter te laten wennen aan vast voedsel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.