Ve­ge­ta­ri­sche cur­ry­soep (ba­by 9 maan­den)

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 40

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg nog geen zout toe. Scheid de broccoli van de wokgroente. Stoom de broccoliroosjes en de courgetteblokjes in een vergiet boven de pan met rijst in 8-10 minuten gaar, met de deksel op de pan.
  2. Kook 500 ml water. Verhit intussen in een pan 1 el olie en voeg de wokgroenten toe. Roerbak ze 2-3 minuten, en voeg het kokende water toe. Doe de currysaus erbij en laat de soep ca. 5 minuten zacht pruttelen. Breng op smaak met zout.
  3. Dep intussen de tofublokjes droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofu in ca. 10 minuten knapperig. Houd enkele blokjes apart en breng de rest op smaak met zout.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Schep per persoon 1 opscheplepel gekookte rijst in een grote soepkom, overgiet met de soep en voeg een scheutje kokosmelk toe. Garneer de soep met tofublokjes en geroosterd amandelschaafsel. Breng op smaak met zout.

Tip:

Voor uw jongste kind: Meng de zoutloze gekookte rijst met gepureerde courgette en een scheutje kokosmelk. Lekker met de broccoliroosjes en tofublokjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.