Groen­te­scho­tel met moz­za­rel­la

De Italianen zorgen goed voor hen die geen vlees of vis eten: deze schotel is daar een bewijs van.

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De Italianen zorgen goed voor hen die geen vlees of vis eten: deze schotel is daar een bewijs van. 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de grill in de oven voor op de hoogste stand. Snijd de courgette in plakken, de paprika's in stukken en de ui in ringen. Verdeel de helft van courgette, paprika en ui over de bakplaat. Sprenkel de olie erover. Strooi peper en eventueel zout erover.
  2. Schuif de bakplaat onder de hete grill, rooster de groenten in 6-8 min. bruin en beetgaar. Keer halverwege. Herhaal met de overgebleven groenten.
  3. Laat de mozzarella op keukenpapier uitlekken, snijd in blokjes. Doe de gegrilde groenten over in een schaal en schep de mozzarella erdoor. Serveer lauwwarm of koud. Lekker met stokbrood en salade.

Tip:

Prijs per persoon 0.98 (in 2007)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Groenteschotel met mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­scho­tel met moz­za­rel­la

1
1

Verwarm de grill in de oven voor op de hoogste stand.

2
2
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 3 el Italiaanse olijfolie extra vierge

Snijd de courgette in plakken, de paprika's in stukken en de ui in ringen. Verdeel de helft van courgette, paprika en ui over de bakplaat. Sprenkel de olie erover. Strooi peper en eventueel zout erover.

3
3

Schuif de bakplaat onder de hete grill, rooster de groenten in 6-8 min. bruin en beetgaar. Keer halverwege. Herhaal met de overgebleven groenten.

4
4
  • 250 g mozzarella

Laat de mozzarella op keukenpapier uitlekken, snijd in blokjes. Doe de gegrilde groenten over in een schaal en schep de mozzarella erdoor. Serveer lauwwarm of koud. Lekker met stokbrood en salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.