Ri­beye met spruit­jes en aman­del

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 7

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de aardappelschijfjes gaar. Snijd de ui in ringen. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de ui 3 min., voeg na 1 min. de champignons toe en bak mee.
  2. Neem het ui-champignonmengsel uit de pan en bak in de achtergebleven olie de ribeyes aan iedere kant 2-3 min. op hoog vuur bruin. Verwarm op het laatste moment het ui-champignonmengsel nog even mee. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
  3. Kook ondertussen de spruitjes in 3 min. beetgaar en giet af. Hak de amandelen grof. Schep de spruitjes en amandelen door elkaar. Snijd het vlees in plakken. Verdeel de aardappelpartjes en spruitjes over borden. Leg het vlees ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ribeye met spruitjes en amandel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­beye met spruit­jes en aman­del

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 700 g panklare aardappelschijfjes

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de aardappelschijfjes gaar.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 200 g gesneden champignons

Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een andere pan en bak de ui 3 min., voeg na 1 min. de champignons toe en bak mee.

3
3
  • 2 ribeyes

Neem het ui-champignonmengsel uit de pan en bak in de achtergebleven olie de ribeyes aan iedere kant 2-3 min. op hoog vuur bruin.

4
4

Verwarm op het laatste moment het ui-champignonmengsel nog even mee. Breng het vlees op smaak met peper en zout.

5
5
  • 450 g spruitjes
  • 100 g amandelen

Kook ondertussen de spruitjes in 3 min. beetgaar en giet af. Hak de amandelen grof. Schep de spruitjes en amandelen door elkaar.

6
6

Snijd het vlees in plakken. Verdeel de aardappelpartjes en spruitjes over borden. Leg het vlees ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.