Hol­land­se kip­pen­soep

Ouderwets genieten? Vul je huis met de geur van Hollandse kippensoep...

(152)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch Ouderwets genieten? Vul je huis met de geur van Hollandse kippensoep... 4 personen
3 152

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de winterpeen en rode paprika in kleine blokjes. Was en snijd de prei in dunne ringen en snijd de broccoli in kleine roosjes.
  2. Verhit de boter in een soeppan en bak al omscheppend de prei, paprika, winterpeen, broccoli en tijm gedurende 3-4 min. zachtjes. Citroensap erover sprenkelen en bouillon met stukjes vlees toevoegen. Vermicelli erboven in stukken breken. Soep al roerend aan de kook brengen en groenten in 15-20 min. zachtjes gaarkoken.
  3. Hak de selderij fijn. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Soep in de borden scheppen en selderij eroverheen strooien.

bereidingstip:

Voor een snellere versie van deze soep kun je de groenten vervangen door een zak kant-en-klare Italiaanse roerbakmix.

bereidingstip:

Zie het basisrecept voor kippenbouillon elders op deze site.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.150 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse kippensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se kip­pen­soep

1
1
  • 200 g winterpeen
  • 1 rode paprika

Snijd de winterpeen en rode paprika in kleine blokjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 1 prei
  • 200 g broccoli

Was en snijd de prei in dunne ringen en snijd de broccoli in kleine roosjes.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3
  • 15 g boter
  • 2 tl gedroogde tijm

Verhit de boter in een soeppan en bak al omscheppend de prei, paprika, winterpeen, broccoli en tijm gedurende 3-4 min. zachtjes.

4
4
  • 1 el citroensap
  • 1¼ liter kippenbouillon

Citroensap erover sprenkelen en bouillon met stukjes vlees toevoegen.

5
5
  • 25 g vermicelli

Vermicelli erboven in stukken breken.

6
6

Soep al roerend aan de kook brengen en groenten in 15-20 min. zachtjes gaarkoken.

7
7
  • 2 el selderij

Hak de selderij fijn.

8
8
  • 1 g nootmuskaat

Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Soep in de borden scheppen en selderij eroverheen strooien.

bereidingstip:

Voor een snellere versie van deze soep kun je de groenten vervangen door een zak kant-en-klare Italiaanse roerbakmix.

bereidingstip:

Zie het basisrecept voor kippenbouillon elders op deze site.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.