Mexi­caan­se tor­til­la's

Vegetarische tortilla's op de klassieke, Mexicaanse manier. Mét kidneybonen, natuurlijk.

(291)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Vegetarische tortilla's op de klassieke, Mexicaanse manier. Mét kidneybonen, natuurlijk. 4 personen
3 291

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (2l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de courgette en paprika's in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
  2. Fruit de helft van de ui, knoflook in 1/3 van de olie met de helft van de chilipoeder in een pan op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes met vocht toe en bak even mee. Schenk de helft van de bouillon erbij en laat het geheel op laag vuur 20 min. koken.
  3. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de courgette en paprika 3-4 min met peper en eventueel zout. Neem het mengsel uit de koekenpan en bewaar. Fruit de rest van de ui, knoflook en chilipoeder zachtjes in de rest van de olie. Schep de bonen met vocht erdoor en bak 4-5 min. Stamp het mengsel tot grove puree. Schenk de rest van de bouillon erbij en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Rasp de kaas. Bestrijk de tortilla's met tomatensaus en schep de bonenpuree in het midden. Verdeel de courgette, paprika's en een beetje kaast erover. Leg de tortilla's opgerold in de ingevette ovenschaal. Schenk de rest van de tomatensaus erover en schep de crème fraîche en de rest van de kaas erover.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  6. Laat de tortilla's in de oven in 30 min. goudbruin worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.245 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Mexicaanse tortilla's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se tor­til­la's

1
1
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 3 tenen knoflook

Snipper de ui. Snijd de courgette en paprika's in blokjes. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ el chilipoeder

Fruit de helft van de ui, knoflook in de olie met de helft van de chilipoeder in een pan op laag vuur.

3
3
  • 125 ml kruidenbouillon
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes met vocht toe en bak even mee. Schenk de helft van de bouillon erbij en laat het geheel op laag vuur 20 min. koken.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette en paprika 3-4 min met peper en eventueel zout. Neem het mengsel uit de koekenpan en bewaar.

5
5
  • ½ el chilipoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g rode kidneybonen

Fruit de rest van de ui, knoflook en chilipoeder zachtjes in de rest van de olie. Schep de bonen met vocht erdoor en bak 4-5 min.

6
6
  • 125 ml kruidenbouillon

Stamp het mengsel tot grove puree. Schenk de rest van de bouillon erbij en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 8 bloemtortilla's
  • 150 g belegen kaas

Rasp de kaas. Bestrijk de tortilla's met tomatensaus en schep de bonenpuree in het midden. Verdeel de courgette, paprika's en een beetje kaast erover.

8
8
  • 125 ml crème fraîche

Leg de tortilla's opgerold in de ingevette ovenschaal. Schenk de rest van de tomatensaus erover en schep de crème fraîche en de rest van de kaas erover.

9
9

Verwarm de oven voor op 200 °C.

10
10

Laat de tortilla's in de oven in 30 min. goudbruin worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.