Tor­til­la's met kip

(197)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 197

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook. Zet de pan op zeer laag vuur, zodat de bouillon niet meer kookt. Laat de kipfilet in de bouillon 10 min. garen. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Rooster in een droge koekenpan de pepers enkele seconden en snijd in stukken. Pers de knoflook.
  2. Pureer in een keukenmachine de rode peper met de tomatenblokjes, knoflook, oregano en 100 ml kippenbouillon (per 4 personen) tot een gladde saus. Verhit de olie in een koekenpan en schenk de saus erin. Laat de saus 8-10 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Trek de kipfilet met een vork in draadjes. Snijd de bosui in ringetjes. Wentel de tortilla's een voor een door de tomatensaus. Vet de ovenschaal in. Verdeel de kip en bosuitjes over de tortilla's, rol de tortilla's op en leg naast elkaar in de ingevette schaal.
  4. Strijk de rest van de saus over de bovenkant uit. Verdeel de zure room en verkruimel de kaasblokjes erover. Laat in het midden van de oven de tortillarolletjes in ca. 20 min. bruin kleuren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tortilla's met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la's met kip

1
1
  • 250 ml kippenbouillon van tablet
  • 250 g kipfilet

Breng de kippenbouillon aan de kook. Zet de pan op zeer laag vuur, zodat de bouillon niet meer kookt. Laat de kipfilet in de bouillon 10 min. garen.

2
2
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Rooster in een droge koekenpan de pepers enkele seconden en snijd in stukken. Pers de knoflook.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 tl oregano

Pureer in een keukenmachine de rode peper met de tomatenblokjes, knoflook, oregano en 100 ml kippenbouillon (per 4 personen) tot een gladde saus.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en schenk de saus erin. Laat de saus 8-10 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

7
7
  • 3 bosuitjes
  • 8 bloemtortilla's

Trek de kipfilet met een vork in draadjes. Snijd de bosui in ringetjes. Wentel de tortilla's een voor een door de tomatensaus.

8
8
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Verdeel de kip en bosuitjes over de tortilla's, rol de tortilla's op en leg naast elkaar in de ingevette schaal.

9
9
  • 125 ml zure room
  • 150 g witte kaasblokjes

Strijk de rest van de saus over de bovenkant uit. Verdeel de zure room en verkruimel de kaasblokjes erover.

10
10

Laat in het midden van de oven de tortillarolletjes in ca. 20 min. bruin kleuren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.