Mexi­caan­se pa­pri­ka's met kid­ney­bo­nen en tor­til­la­dek­sel

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Kook de paprikahelften in een grote pan met ruim kokend water in ca. 5 min. beetgaar. Laat de paprika's uitlekken in een vergiet. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef. Hak de koriander fijn.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui ca. 1 min. op laag vuur. Voeg de bonen en komijn toe en bak al omscheppend ca. 1 min. Haal van het vuur en meng de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met tabasco en eventueel zout.
  3. Vul de paprikahelften met het bonenmengsel en zet ze naast elkaar in de ovenschaal. Dek af met tortillachips. Roer de crème fraîche los en verdeel over de chips. Strooi de kaas erover en bak in het midden van de oven ca. 15 min. tot de kaas gesmolten is. Garneer met de rest van de koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 542 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mexicaanse paprika's met kidneybonen en tortilladeksel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se pa­pri­ka's met kid­ney­bo­nen en tor­til­la­dek­sel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 rode paprika's

Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Kook de paprikahelften in een grote pan met ruim kokend water in ca. 5 min. beetgaar.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 850 g kidneybonen
  • 15 g koriander

Laat de paprika's uitlekken in een vergiet. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef. Hak de koriander fijn.

4
4
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui ca. 1 min. op laag vuur. Voeg de bonen en komijn toe en bak al omscheppend ca. 1 min.

5
5
  • 4 druppels tabasco

Haal van het vuur en meng de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met tabasco en eventueel zout.

6
6
  • 40 g tortillachips naturel

Vul de paprikahelften met het bonenmengsel en zet ze naast elkaar in de ovenschaal. Dek af met tortillachips.

7
7
  • 125 ml crème fraîche
  • 150 g gemalen oude kaas 48+

Roer de crème fraîche los en verdeel over de chips. Strooi de kaas erover en bak in het midden van de oven ca. 15 min. tot de kaas gesmolten is.

8
8

Garneer met de rest van de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.