Ta­co's met ana­nas, pa­pri­ka en kid­ney­bo­nen

Extra lekker: het krokante kaaslaagje doordat ze in de oven gebakken zijn.

(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Extra lekker: het krokante kaaslaagje doordat ze in de oven gebakken zijn. 4 personen
3 115

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ananas in stukken. Verwijder met een scherp mes de harde kern en de 'oogjes'. Snipper de uit, snijd de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin.
  2. Voeg de paprika en tomaat toe en bak al omscheppend 3-4 min. Voeg de kidneybonen en ananas ook toe en verwarm ze. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de tacoschelpen in een grote ingevette ovenschaal en vul ze met het bonenmengsel. Bestrooi de bovenkant met kaas en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin. Snijd de koriander fijn. Garneer de taco's met de koriander.

bereidingstip:

Ananas schillen? Met een groot, stevig mes kunt u de vrucht prima schoonmaken. Verwijder de kapjes van de ananas. Zet de vrucht rechtop op een werkvlak en snijd vervolgens met een scherp mes van boven naar beneden plakken van de schil. De achtergebleven 'ogen' kunt u eruit halen met de punt van een aardappelschilmesje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Taco's met ananas, paprika en kidneybonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co's met ana­nas, pa­pri­ka en kid­ney­bo­nen

1
1
  • 1 ananas
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten
  • 2 el olie

Snijd de ananas in stukken. Verwijder met een scherp mes de harde kern en de 'oogjes'. Snipper de uit, snijd de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin.

2
2
  • 400 g kidneybonen

Voeg de paprika en tomaat toe en bak al omscheppend 3-4 min. Voeg de kidneybonen en ananas ook toe en verwarm ze. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Verwarm de oven voor op 180 °C.

4
4
  • 12 tacoschelpen
  • 150 g gemalen belegen kaas 50+
  • 15 g koriander

Leg de tacoschelpen in een grote ingevette ovenschaal en vul ze met het bonenmengsel. Bestrooi de bovenkant met kaas en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin. Snijd de koriander fijn. Garneer de taco's met de koriander.

bereidingstip:

Ananas schillen? Met een groot, stevig mes kunt u de vrucht prima schoonmaken. Verwijder de kapjes van de ananas. Zet de vrucht rechtop op een werkvlak en snijd vervolgens met een scherp mes van boven naar beneden plakken van de schil. De achtergebleven 'ogen' kunt u eruit halen met de punt van een aardappelschilmesje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.