Ro­de­bie­ten­soep met run­der­rook­worst

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de bietjes. Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui glazig. Voeg de aardappelschijfjes en bietjes toe en bak kort mee. Roer de tomatenpuree en tomaten erdoor en bak nog even mee.
  2. Schenk het wortelsap en 250 ml water erbij en breng de soep aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken.
  3. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de rookworst 1-2 min. al omscheppend. Verdeel de soep over 4 diepe borden en schep in het midden van elk bord een beetje Griekse yoghurt en rookworst.

Tip:

Runderrookworst is een stuk minder vet dan 'gewone' rookworst, zelfs als die 'light' is!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.