Melk­cho­co­la­de­fon­due met ko­kos

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • chocoladefonduepotje of vuurvast schaaltje
  • fonduevorken

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In fonduepan of steelpan met dikke bodem kokosmelk zachtjes verwarmen (niet laten koken!). Chocolade erboven in stukjes breken en op heel laag vuur (of au bain marie) al roerend in warme melk laten smelten. Intussen kokos in droge koekenpan met antiaanbaklaag in 1-2 min. lichtbruin roosteren. In kom laten afkoelen. Van vuur af likeur door fondue roeren. Chocoladefondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten. Hapjes in chocolade dippen en vervolgens door geroosterde kokos wentelen.
  2. Om te dippen: - partjes mandarijn - partjes appel en peer (met citroensap besprenkeld) - aardbeien (met kroontje) - kersen (aan steeltje) - partjes kiwi - marshmallows - brosse koekjes zoals lange vingers, biskwie of kokoskoekjes - blokjes cake of muffin - stukjes croissant of minicroissantjes - stukjes rozijnenbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.