Gei­ten­kaas­fon­due met ho­ning en tijm

(117)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 117

Ingrediënten

Keukenspullen
  • fonduepan
  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Korst van Hollandse geitenkaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. Zachte geitenkaas verbrokkelen. In fonduepan wijn met honing en tijm aan de kook brengen. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. Slagroom erdoor roeren. Maizena oplossen in 2 el water of wijn, maïzenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
  2. Om te dippen: - bruin stokbrood of in puntjes gesneden shoarmabroodjes - kleine roosjes rauwe broccoli - gehalveerde artisjokharten (blik) - partjes appel of peer (met citroensap besprenkeld) - pitloze druiven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 43 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.