Gei­ten­kaas­fon­due met wal­no­ten

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • caquelon (kaasfonduepan)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd het honingbrood in plakken, rooster ze en snijd ze in repen. Rooster in een droge koekenpan de walnoten en laat ze afkoelen. Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met het doorgesneden teentje knoflook en breng de wijn erin aan de kook. Rasp de harde kaas en verbrokkel de zachte geitenkaas. Roer de kaas in porties door de wijn (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Breng op smaak met knoflook, zout en peper. Los de maizena op in 2-3 el water en roer dit door de kaasfondue. Laat 2-3 minuten zachtjes koken en verdun eventueel met een extra scheut witte wijn. Zet de kaasfondue op een warmhoudplaatje op tafel en bestrooi met de koriander. Prik de walnoten aan een vork en doop ze met het honingbrood in de kaasfondue.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 960 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.