Wa­ter­kers­soep

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 2 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eieren in 8 min. hardkoken. In pan olie verhitten en sjalot en aardappel 3-5 min. zachtjes bakken, maar niet laten kleuren. Van waterkers 4 plukjes achterhouden voor garnering. Rest van waterkers door aardappel mengen en al omscheppend laten slinken. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Met staafmixer pureren tot gladde, lichtgebonden soep. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Eieren laten schrikken, pellen en elk in 4 partjes snijden. Soep in kommen scheppen en partjes ei als een bloem in midden leggen. Beetje nootmuskaat boven ei malen en garneren met pluk waterkers. Lekker met (Boulogne) stokbrood.

Tip:

Maak voor een licht hoofdgerecht de dubbele hoeveelheid soep. Verkruimel wat geitenkaas boven het ei en strooi er wat geroosterde pijnboompitten over.

Tip:

Maak 'm anders: vervang de waterkers door verse spinazie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.