Wa­ter­kers­soep met kip-li­moen-bal­le­tjes

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Pureer de kipfilet in de keukenmachine met het limoensap, de limoenschil, kwark, maizena en 2 el olie tot een smeuïg mengsel. Draai er met vochtige handen 20 soepballetjes van. Verwarm 2 el olie in een soeppan en fruit het sjalotje glazig. Voeg de waterkers en de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het 3-5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine tot hij mooi glad en lichtgebonden is. Schenk de soep weer in de pan en breng aan de kook. Voeg de kipballetjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.

Tip:

In plaats van waterkers kun je ook rucolasla gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.