Kou­de kom­kom­mer­soep met blauw­a­der­kaas

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 120 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Komkommer in stukken snijden. Van waterkers 4 mooie takjes apart leggen voor garnering. In keukenmachine komkommer, bosui en rest van waterkers pureren. Bouillon erdoor mengen en soep pittig op smaak brengen met zout en peper. Soep in koelkast in minstens 1 uur door en door koud laten worden. Komkommersoep in borden scheppen. In midden bergje van kaas maken en garneren met takje waterkers. Serveren met crostini.

Tip:

Vervang de waterkers eens door rucola en maak in het midden een bergje van verkruimelde kaas en reepjes witlof.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 10 g
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.