Plaat­taart met zo­mer­groen­ten

Deze hartige taart lust iedereen wel. Ook de vegetariërs onder ons!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(690)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze hartige taart lust iedereen wel. Ook de vegetariërs onder ons! 4 personen
4 690

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat (30 x 40 cm), ingevet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 ºC.
  2. Maak op een bakplaat een bodem met opstaande rand door deegplakjes naast elkaar te leggen en de naden goed dicht te drukken. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de deegbodem in de oven ca. 5 min. voor.
  3. Roer de pesto door de crème fraîche en strijk uit over de deegbodem. Snijd de courgette in schuine plakken en de tomaten in plakken. Snijd de paprika in ringen. Verdeel de groenten over de deegbodem en bestrooi met peper, zout en de geraspte kaas. Bak de plaattaart nog ca. 15 min. in de oven goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en serveer warm.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Plaattaart met zomergroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met zo­mer­groen­ten

1
1
  • 8 plakjes bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3

Maak op een bakplaat een bodem met opstaande rand door de deegplakjes naast elkaar te leggen en de naden goed dicht te drukken.

4
4

Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de deegbodem in de oven ca. 5 min. voor.

5
5
  • 2 el pesto alla Genovese
  • 125 ml crème fraîche

Roer de pesto door de crème fraîche en strijk uit over de deegbodem.

6
6
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 1 gele paprika

Snijd de courgette in schuine plakken en de tomaten in plakken. Snijd de paprika in ringen.

7
7
  • 100 g geraspte kaas

Verdeel de groenten over de deegbodem en bestrooi met peper, zout en de geraspte kaas.

8
8

Bak de plaattaart nog ca. 15 min. in de oven goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en serveer warm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.