Plaat­taart met pes­to

Kaas, salami, courgette, tomaat, ui... En pesto natuurlijk. Gerecht voor het hele gezin!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 855 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(437)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Kaas, salami, courgette, tomaat, ui... En pesto natuurlijk. Gerecht voor het hele gezin! 4 personen
4 437

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de plakjes deeg in een rechthoek erop. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  2. Besmeer de bodem met de pesto en bestrooi met de kaas. Leg de salami erop. Snijd de courgette in dunne plakken en verdeel deze over de salami. Snijd de ui in ringen en halveer de tomaten. Leg de ui erop en de tomaten met de snijkant naar boven. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 64 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 1.745 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 08 - Italië, Receptkaart 2012 week 32-35

Plaattaart met pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met pes­to

1
1
  • 8 plakjes bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
3

Bekleed een bakblik met bakpapier.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

4
4

Leg de plakjes deeg in een rechthoek erop. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

5
5
  • 185 g pesto rosso
  • 100 g geraspte jong belegen kaas

Besmeer de bodem met de pesto en bestrooi met de kaas.

Pesto maken

Instructievideo

04:35 min.

6
6
  • 200 g flinterdun gesneden salami
  • 1 courgette

Leg de salami erop. Snijd de courgette in dunne plakken en verdeel deze over de salami.

7
7
  • 1 rode ui
  • 250 g cherrytomaten

Snijd de ui in ringen en halveer de tomaten. Leg de ui erop en de tomaten met de snijkant naar boven.

8
8

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.