Ita­li­aan­se plaat­taart

Hoe we het ook kunnen noemen: een pizza zonder tomatensaus, en met héél veel groenten.

(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Hoe we het ook kunnen noemen: een pizza zonder tomatensaus, en met héél veel groenten. 4 personen
4 177

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Ontdooi het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de tomaten en courgettes en snijd in plakken. Pel en snipper de ui. Snijd de mozzarella in plakken.
  2. Leg het bladerdeeg op elkaar en rok met een deegroller uit tot een lap van 30 x 30 cm. Leg het bladerdeeg op ene bakplaat en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de bodem 5 min. voor in de oven. Strijk de pesto uit over de bodem.
  3. Verdeel de mozzarella en groenten over de deegbodem. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de plaattaart nog ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 08-09

Italiaanse plaattaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se plaat­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 3 vleestomaten
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 250 g mozzarella

Ontdooi het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de tomaten en courgettes en snijd in plakken. Pel en snipper de ui. Snijd de mozzarella in plakken.

3
3
  • 4 el groene pesto

Leg het bladerdeeg op elkaar en rok met een deegroller uit tot een lap van 30 x 30 cm. Leg het bladerdeeg op ene bakplaat en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de bodem 5 min. voor in de oven. Strijk de pesto uit over de bodem.

4
4

Verdeel de mozzarella en groenten over de deegbodem. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de plaattaart nog ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.