Ita­li­aan­se vis­soep

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zeevruchten in warm water ontdooien en in zeef laten uitlekken. In (soep)pan 2 el olie verhitten en ui 3 min. fruiten. Een teentje knoflook erboven uitpersen en 1 min. meebakken. Wortel, bleekselderij en venkel toevoegen en nog 3 min. zachtjes bakken. Afblussen met wijn en warme bouillon in pan schenken. Bouillon aan de kook brengen en soep 15 min. zachtjes laten koken. Intussen ovengrill voorverwarmen. Boven kom met 4 el olie 1 teentje knoflook uitpersen. Van brood 4 dikke plakken snijden. Sneetjes bestrijken met knoflookolie, op bakplaat leggen en vlak onder grill in 1 min. per kant goudbruin roosteren (= crostini). Visfilet in stukjes snijden. Surimi uit zeevruchtencocktail verwijderen (wordt niet in vissoep gebruikt). Tomatenblokjes met vocht door soep roeren, geheel op smaak brengen met zout en (cayenne)peper. Vis en zeevruchten toevoegen en soep nog 5 min. zachtjes laten koken. Op laatste moment eventueel extra scheut wijn door soep roeren. Crostini in vier diepe borden leggen, soep erop scheppen en garneren met peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.