Rij­ke pa­el­la met kip en gar­na­len

(361)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 361

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Snijd de chorizoworst in kleine blokjes.
  2. Bak in een braadpan de chorizo zachtjes uit. Schep de kipkluifjes erdoor en bak in 4-5 min. lichtbruin. Bak de ui en tomaat 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder en oregano erover en schenk ⅓ van de bouillon erbij. Laat de kipkluifjes zonder deksel in ca. 25 min. zachtjes gaar sudderen.
  3. Roer de paprika, sperziebonen en gele rijst door het kipmengsel. Schenk de rest van de bouillon erbij en laat de rijst in de open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar worden. Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de paella en warm 2-3 min. mee. Snijd de peterselie fijn en strooi over de paella.

variatietip:

Vervang voor een snelle versie van deze paella de verse tomaatstukjes door 1 uitgelekt blik tomatenblokjes, de kipkluifjes door 350 gram kipfilet in blokjes en bak de rijst meteen met de sperziebonen mee. Voeg dan maar 500 ml bouillon toe.

combinatietip:

Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.

video

Pa­el­la ma­ken

Kookles - 05:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rijke paella met kip en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rij­ke pa­el­la met kip en gar­na­len

1
1
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.

2
2
  • 100 g chorizoworst
  • 600 g kipkluifjes

Snijd de chorizoworst in kleine blokjes. Bak in een braadpan de chorizo zachtjes uit. Schep de kipkluifjes erdoor en bak in 4-5 min. lichtbruin.

3
3
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 250 ml kippenbouillon

Bak de ui en tomaat 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder en oregano erover en schenk de bouillon erbij.

4
4
  • 250 g gebroken sperziebonen
  • 325 g gele rijst

Laat de kipkluifjes zonder deksel in ca. 25 min. zachtjes gaar sudderen. Roer de paprika, sperziebonen en gele rijst door het kipmengsel.

5
5
  • 500 ml kippenbouillon

Schenk de bouillon erbij en laat de rijst in de open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar worden.

6
6
  • 100 g jumbogarnalen

Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de paella en warm 2-3 min. mee.

7
7
  • 2 el peterselie

Snijd de peterselie fijn en strooi over de paella.

variatietip:

Vervang voor een snelle versie van deze paella de verse tomaatstukjes door 1 uitgelekt blik tomatenblokjes, de kipkluifjes door 350 gram kipfilet in blokjes en bak de rijst meteen met de sperziebonen mee. Voeg dan maar 500 ml bouillon toe.

combinatietip:

Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.