Bos­peen uit de oven

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 60 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 225 ºC. Puntje aan onderzijde en groen van bospeen snijden, maar 2 cm van groen laten zitten. Wortels onder stromend water schoonboenen (bijvoorbeeld met schoon schuursponsje). Groot stuk aluminiumfolie dubbelvouwen, vel slag draaien en nogmaals dubbelvouwen. Zijkanten twee keer omvouwen, zodat stevige, grote foliezak ontstaat. Wortels voorzichtig via opening in zak stoppen en boterblokjes en dille erbij doen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bouillon erbij schenken en opening meteen dichtvouwen. Pakket op bakplaat leggen en in midden van oven schuiven. Worteltjes in ca. 45 min. gaar laten worden. Pakket uit oven nemen, op serveerschaal leggen en openvouwen (pas op ontsnappende hete stoom!).

Tip:

Dit gerecht is ook te bereiden in een ovenschaal met deksel of afgedekte schaal.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.