Wit­lof in bla­der­deeg met pit­ti­ge kaas

Hollands hoofdgerecht dat óók heel goed een lunch of tussendoortje kan zijn.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 760 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hollands hoofdgerecht dat óók heel goed een lunch of tussendoortje kan zijn. 4 personen
3 79

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Witlof schoonmaken, kern verwijderen en 5 min. koken. Bladerdeeg laten ontdooien. Witlof goed laten uitlekken en droogdeppen. Lof op bladerdeeg leggen en bestrooien met zout en peper. Fijngesneden tomaten en 3/4 deel van kaas over lof verdelen. Bladerdeeg dichtvouwen en met behulp van vork goed dichtdrukken. Bladerdeegpakketjes met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken. Intussen tomaten in plakjes snijden en met dressing mengen. Witlofpakketjes met tomatensalade serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 10-11

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.