Tap­as van olij­ven, zon­to­ma­ten en kaas

Gasten? In tien minuten wordt het mediterraan genieten bij de borrel.

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht Gasten? In tien minuten wordt het mediterraan genieten bij de borrel. 4 personen
3 78

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kaas in blokjes en de tomaat in stukjes. Pel de knoflook en pers uit boven de olijfolie. Schep de kaas, olijven, tomaat, knoflookolie, tijm en citroensap goed door elkaar.
  2. Breng op smaak met peper en eventueel zout. In kleine schaaltjes op blaadje sla en met cocktailprikkers serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 44-45

Tapas van olijven, zontomaten en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tap­as van olij­ven, zon­to­ma­ten en kaas

1
1
  • 150 g Zaanlander kaas extra pikant
  • 6 zongedroogde tomaten op olie
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 145 g olijven met zongedroogde tomaten
  • ½ tl tijm
  • 1 el citroensap

Snijd de kaas in blokjes en de tomaat in stukjes. Pel de knoflook en pers uit boven de olijfolie. Schep de kaas, olijven, tomaat, knoflookolie, tijm en citroensap goed door elkaar.

2
2
  • 4 blaadjes sla

Breng op smaak met peper en eventueel zout. In kleine schaaltjes op blaadje sla en met cocktailprikkers serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.