Kip­sa­tés met pin­da­saus

Zelfgemaakte saté is de absolute traktatie van de week, kijk maar naar hun reacties!

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zelfgemaakte saté is de absolute traktatie van de week, kijk maar naar hun reacties! 4 personen
3 41

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de limoen uit. Snijd de kip in blokjes. Leg de kipblokjes in een kom en roer de helft van de limoensap en 1 el ketjap erdoor. Marineer de kip 1 min. Rijg de kopblokjes aan de satéstokjes.
  2. Snipper de ui. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui voor 1 min. Pers de knoflook boven de pan uit en bak 30 sec. mee. Voeg de pindakaas, gemberpoeder, komijn en melk toe en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met de rest van de limoensap, rest van de ketjap, peper en eventueel zout. Houd de saus op een laag vuur (evt. warmhoudplaatje) warm.
  3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Bestrijk de kipspiesjes met de rest van de olie en bak in 5-7 min. rondom bruin. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  4. Dien de saté op met de pindasaus en gele rijst. Serveer de sambal er apart bij. Lekker met kroepoek en komkommersalade.
video

Pin­da­saus ma­ken

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kipsatés met pindasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­sa­tés met pin­da­saus

1
1
  • 1 limoen
  • 4 kipfilets
  • 1 el ketjap asin

Pers de limoen uit. Snijd de kip in blokjes. Leg de kipblokjes in een kom en roer de helft van de limoensap en de ketjap erdoor. Marineer de kip 1 min. Rijg de kopblokjes aan de satéstokjes.

2
2
  • 1 ui
  • 1 el olie
  • 1 teen knoflook
  • 8 el pindakaas
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • 1 mespunt gemalen komijn
  • 250 ml melk

Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui voor 1 min. Pers de knoflook boven de pan uit en bak 30 sec. mee. Voeg de pindakaas, gemberpoeder, komijn en melk toe en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat.

3
3
  • 2 el ketjap asin

Breng op smaak met de rest van de limoensap, rest van de ketjap, peper en eventueel zout. Houd de saus op een laag vuur (evt. warmhoudplaatje) warm.

4
4
  • 325 g gele rijst
  • 1 el olie

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Bestrijk de kipspiesjes met de rest van de olie en bak in 5-7 min. rondom bruin. Bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5
  • 2 el sambal

Dien de saté op met de pindasaus en gele rijst. Serveer de sambal er apart bij. Lekker met kroepoek en komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.